HjemOpskrifterArtiklerButikLoginBliv medlemKonkurrencerForumRestaurant GuideOm madgal
Log ind eller Bliv medlem

Stop for transfedtsyrer før tiden

Skrevet d. 17 April 2002
Transfedtsyrer kræves nu fjernet fra maden allerede fra næste år.

Et politisk flertal udenom regeringen kræver nu, at transfedtsyrer skal fjernes fra fødevarer solgt i Danmark allerede fra 2003. Det er et år tidligere, end fødevareministeren har foreslået i den bekendtgørelse om et stop for transfedtsyrer på det danske marked, som i øjeblikket ligger til behandling i EU.

Det politiske flertal, bestående af Socialdemokratiet, SF, de radikale og Dansk Folkeparti, er fremkommet med kravet om en forkortelse af overgangsperioden, fordi der teknisk set ikke er nogle hindringer for, at transfedtsyrerne, der bl.a. findes i wienerbrød, kiks, chokoladebarrer og mikrobølgepopkorn, kan fjernes fra fødevarerne allerede til næste år.

Fødevareministeren er parat til at kigge på det, og fødevareindustrien er selv positivt indstillet over for et hurtigt stop for de skadelige fedtsyrer.

– Fødevareindustrien er allerede nu meget langt med hensyn til at fjerne transfedtsyrer fra de danskproducerede fødevarer. Det vil på mange områder være muligt at fjerne transfedtet allerede før 2004. Fødevareindustrien er selv interesseret i, at transfedtsyrerne skal væk, siger konsulent i FødevareIndustrien Dorthe Pedersen.

Dorthe Pedersen gør dog opmærksom på, at industrien herhjemme kan få svært ved at få udenlandske producenter til at fjerne transfedtet fra de produkter, der i øjeblikket importeres til Danmark, da der ikke altid er lige så meget fokus på dem i de pågældende lande, som der er herhjemme.

Kilde: Politiken (16.4.) 1. sektion s. 13.

Nyhed fra www.madogsundhed.dk

Se alle nyhederne