HjemOpskrifterArtiklerButikLoginBliv medlemKonkurrencerForumRestaurant GuideOm madgal
Log ind eller Bliv medlem

Sukker til debat på ernæringsseminar

Skrevet d. 26 Maj 2005
Dato: 25-05-2005 Print Tip en ven Klokken: 13:34 Sukker til debat på ernæringsseminar Der var ros fra flere af deltagerne på det ernæringsseminar, som Arla holdt i København torsdag 19. maj uge for ernæringsprofessionelle. Omkring 100 diætister, sundhedsplejersker og myndigheds- og rådspersoner diskuterede betydningen af sukker og fedt for overvægt hos børn på seminaret, som Arla stod bag. Janni Madsen, der er cheføkonoma på Privathospitalet Hamlet på Frederiksberg, havde denne kommentar: "Jeg synes, at dette tiltag er en rigtig god idé. Jeg føler, at det er med til at holde mig ajour på et svært område, der ikke har nogen umiddelbar let og tilgængelig løsning. Det er godt, at Arla formidler sin holdning åbent, og så kan man jo være enig eller uenig”, sagde Janni Madsen. Thorkild A. Sørensen, professor dr. med., Institut for Sygdomsforebyggelse, holdt på seminaret et foredrag om fedmeepidemi i Danmark. Han betoner samarbejdet mellem industrien og det offentlige. "Det er godt, at både industrien og det offentlige samarbejder om at finde ud af mere om samspillet mellem gener og kost - og dette seminar er glimrende. Det siger jo også noget om behovet, at så mange har tilmeldt sig”, sagde Thorkild A. Sørensen. Maja Møller, forbrugerredaktør i Arla Forum og ansvarlig for seminaret, glæder sig over de positive reaktioner: ”Vi kan se på vores tilbagemeldinger om seminaret, at vi har ramt rigtigt med at sætte fokus på fedt og sukker. Gennem et stykke tid har vi reduceret indholdet af sukker og fedt i vores produkter, og dette er en god anledning til at fortælle om, at vi har påtaget os vores ansvar. Al dialog gavner og styrker vores kontakt med omverdenen, uanset om vi møder kritiske røster eller ej”, siger Maja Møller.

Se alle nyhederne