HjemOpskrifterArtiklerButikLoginBliv medlemKonkurrencerForumRestaurant GuideOm madgal
Log ind eller Bliv medlem

Globalisering øger salmonellarisiko

Skrevet d. 27 Maj 2005
Mere end hvert fjerde parti importeret svinekød, som Fødevarestyrelsen undersøgte i 2004, var inficeret med salmonella. Importen af svinekød stiger med stor hast fra lande, der er 10 år efter Danmark i bekæmpelsen af salmonella, og flere danskere risikerer derfor at blives smittet fremover. Danmark kan i henhold til EU-reglerne ikke afvise import af udenlandsk kød, men tidligere chef for Levnedsmiddelkontrollen i København Jørgen Højmark Jensen og veterinærdirektør hos Danske Slagterier Erik Bisgaard Madsen foreslår, at detailhandlen stiller krav til kvaliteten af det importerede kød. Informationsdirektør i Coop Danmark Jens Juul Nielsen siger, at Coop er enig i, at der bør stilles krav til leverandørerne om salmonellafrit kød. Coop sælger ikke fersk udenlandsk svinekød, men en del forarbejdet svinekød i polske varer som pålæg, pølser og bacon, oplyser han. Kilde: Information

Se alle nyhederne