HjemOpskrifterArtiklerButikLoginBliv medlemKonkurrencerForumRestaurant GuideOm madgal
Log ind eller Bliv medlem

Frokostmælk er ikke altid en mulighed

Skrevet d. 3 Juni 2005
Frokosten er en god lejlighed til at komme op på den halve liter daglige mælk. Men ikke alle kantiner tilbyder mælk. Mange danskere kan godt lide at få deres mælk til frokosten. Men på arbejdspladserne kan det være vanskeligt, for ikke alle kantiner er lige gode til at tilbyde mælk. Mejeriforeningen kan i en rundspørge blandt 5 store kantiner konstatere, at drikkevanerne varierer betragteligt mellem arbejdspladserne. Vand er almindeligt, men sodavand er også populært i flere kantiner. Til gengæld kniber det mere med mælken. Det skyldes blandt andet forskelle i kantinepolitik, og hvorvidt kantinen er drevet af en privat forpagter. Desværre er der også eksempel på en kantine, der slet ikke tilbyder mælk. En god lejlighed Den seneste kostundersøgelse fra Danmarks Fødevareforskning viser, at voksne i gennemsnit kun får godt 3 deciliter mælk dagligt - altså noget mindre end den halve liter mælk, som Fødevarestyrelsen finder passende. Og kantinernes frokosttilbud kunne være en oplagt mulighed til at få mere mælk. "Det er ærgerligt, at mælk ikke altid er lige tilgængeligt i kantinerne. Netop frokosten er jo en udmærket lejlighed til at få suppleret sit mælkeindtag, så man kan nærme sig den halve liter mælk, " siger Susan Rønholdt Hansen, chefrådgiver i Mælk & Ernæring, Mejeriforeningen. Kilde: Mejeriforeningen

Se alle nyhederne