HjemOpskrifterArtiklerButikLoginBliv medlemKonkurrencerForumRestaurant GuideOm madgal
Log ind eller Bliv medlem

Danske svin er topkvalitet

Skrevet d. 18 Marts 2005
Flere aviser, blandt andet Politiken, Børsen og Jyllands-Posten, refererer fra Ritzau, at danske svin medicineres mere med henvisning til, at der har været en stigning i forbruget af antibiotika i landbruget fra 2003 til 2004. Sygdom er også svins herre, og derfor kan et nødvendigt medicinforbrug variere. Forskningschef Henrik C. Wegner, Danmarks Fødevare-forskning mener dog ikke, at sygdom udelukkende kan forklare stigningen, og derfor vil man blandt andet se på de enkelte dyrlægers udskrivninger af medicin. Det er naturligvis helt fint, at myndighederne nøje følger vore dyrebare svins liv og færden, for i forhold til alle deres europæiske artsfæller har danske svin et i særklasse rekordlavt restindhold af medicin, pesticider og tungmetaller. Der er derfor ikke mange argumenter for at købe udenlandske svineprodukter fremfor de danske. Gang på gang de reneste Danske svin er de reneste i Europa. Undersøgelse på undersøgelse viser, at der så at sige ikke findes rester i danske svin, men ligesom mennesker kan blive syge, kan også dyr blive det. Men kødkontrollen herhjemme er så effektiv og fintmasket, at man registrerer selv den mindste lidelse et svin måtte have haft i sin levetid. Danmark producerer cirka 8% af Europas svin, men tegner sig kun for ca 0,6% af medicinforbruget i europæiske svinebesætninger. Med så fine renhedstal, som danske svin besidder, burde der være al mulig chance for at kunne fastholde og udbygge danske svins position.

Se alle nyhederne