HjemOpskrifterArtiklerButikLoginBliv medlemKonkurrencerForumRestaurant GuideOm madgal
Log ind eller Bliv medlem

Stor stigning i skoleelevers drikkeri

Skrevet d. 9 April 2002
En ny undersøgelse viser, at de 11-15-åriges drikkeri er steget markant i løbet af de seneste år. Politikere og eksperter giver forældrene skylden. En ny undersøgelse fra Sundhedsstyrelsen har vist en markant stigning i skoleelevers forbrug af alkohol i de seneste år.

I forhold til 1997 svarede 21% flere af de 11-15-årige ja til spørgsmålet, om de havde drukket alkohol mere end 3 gange i den sidste måned, og det er kun en af de områder, hvor der er registreret en markant stigning.

Seniorkonsulent i Sundhedsstyrelsen Kit Broholm siger til Politiken, at problemet i høj grad skyldes, at forældrene forventer, at deres børn drikker, og direkte opdrager dem til det ved at lade dem tage deres første bræktur i hjemmet, inden de begynder at drikke til fester, så de ved, hvor deres alkoholgrænse ligger.

– Vi skal have vores alkoholkultur vendt på hovedet. For det drejer sig ikke om, hvor meget man kan tåle inden man brækker sig, men om hvor lidt man behøver for at få en positiv oplevelse af alkohol, siger hun.

Også Jørgen Winther (V), næstformand for Folketingets Sundhedsudvalg, giver forældrene skylden.

– Forældrene skal genopdrages. De har et stort ansvar, og politikerne er magtesløse, hvis ikke forældrene tager det alvorligt, siger han.

Kilder: Politiken (8.4.) 1. sektion s. 4, Politiken (7.4.) 1. sektion s. 1, Berlingske Tidende (8.4.) 1. sektion s. 4.

Nyhed fra www.madogsundhed.dk

Se alle nyhederne