HjemOpskrifterArtiklerButikLoginBliv medlemKonkurrencerForumRestaurant GuideOm madgal
Log ind eller Bliv medlem

Gammel vin på nye oste

Skrevet d. 25 November 2005
Resterne fra vinproduktionen hældes ud over osten. Det er ideen i et nyt samarbejde mellem en dansk vinproducent, et osteri og en århusiansk ostebutik. Resultatet sælges til de bedste danske restauranter. En mundfuld ost glider godt ned med et glas rødvin. Den viden har en århusiansk osteforhandler overført til produktionen af en ny type ost i Danmark, hvor kerner og kviste - resterne fra en vinproduktion – hældes ud over osten og lagrer med osten de sidste uger. Ho Holme er navnet på osten, som den århusisanske ostebutik Grand fromage har udviklet i samarbejde med gårdmejeriet Enghavegård og Nordlund Vin. Osten håndlaves på komælk og modnes i seks-otte uger, inden der lægges vinkvasfra Rondo-druen ovenpå osten. Det giver ifølge indehaver af Grand Fromage, Jens Lindbjerg, en god ost. "Vi udviklede de første oste i efteråret 2004. Det var på forsøgsbasis og det blev i første omgang til 10 oste, der blev testet af nogle af de bedste kokke i Danmark i december 2004. Kokkene var meget imponerede over ostene, og gav dem alle tænkelige roser, og derfor har vi nu sat produktion i gang," fortæller Jens Lindbjerg. Foreløbig skal der laves 600 oste på omkring 2,5 kilo. Osten laves kun i vinsæsonen, hvor der er kvas at få. Det betyder, at Ho Holme kun forhandles fra november til marts. "Jeg synes, det giver en fin kraftig ost, hvor kvasen komplimenterer smagen af ost," lyder Jens Lindbjergs bedømmelse. Ho Holme kan købes i Grand Fromage, samt i ostebutikker i Varde og København. Derudover sælges osten kun på de bedste danske restauranter. Kilde: Mejeriforeningen

Se alle nyhederne