HjemOpskrifterArtiklerButikLoginBliv medlemKonkurrencerForumRestaurant GuideOm madgal
Log ind eller Bliv medlem

Alkohol hindrer ikke graviditet

Skrevet d. 27 Maj 2002
Kvinder, som drikker mellem en halv og 14 genstande om ugen, er ikke længere tid om at blive gravide end kvinder, som slet ikke drikker alkohol, viser dansk undersøgelse. Det er det modsatte resultat af tidligere undersøgelser.

Kvinder, der drikker moderate mængder alkohol er ikke længere tid om at blive gravide. Det viser en undersøgelse foretaget af en forskergruppe ved Danske Epidemiologiske forskningscenter i København ifølge det amerikanske vinmagasin WineSpectator.

Undersøgelsen påpeger, at kvinder, der er afholdende overfor alkohol, er længere tid om at blive gravide set i forhold til de kvinder, som drikker mellem en halv og 14 genstande om ugen.
Det danske forskningsresultat bygger på interviews med op mod 30.000 kvinder, der havde planlagt at blive gravide. Tidligere undersøgelser har påvist det modsatte, men byggede på et mere spinkelt grundlag.

Ifølge undersøgelsen blev næsten halvdelen af de kvinder, som var afholdende eller drak i moderate mængder, gravide indenfor de første to måneder.

Kilde: B.T. (24.5), s.22.

Nyhed fra www.madogsundhed.dk

Se alle nyhederne