HjemOpskrifterArtiklerButikLoginBliv medlemKonkurrencerForumRestaurant GuideOm madgal
Log ind eller Bliv medlem

Campylobacter gør danskerne syge

Skrevet d. 21 Juni 2002
De seneste ti år er antallet af danskere, der bliver syge af madbakterier, steget til 50.000 om året.
Campylobacter bliver nu anset for at være en værre synder end salmonella. Nye tal fra Dansk Zoonosecenter viser, at antallet af danskere, der bliver syge af campylobacter er firdoblet de seneste ti år. Centret vurderer, at det koster 200 mio. kr. om året. Af de i alt 80.000, der bliver syge af madforgiftning hvert år, bliver omkring 50.000 syge af madbakterien campylobacter.

Henrik Wegener, forskningsprofessor i zoonoser, mener, at der bør iværksættes en handlingsplan, mens Fødevaredirektoratets vicedirektør og ansvarlig for fødevaresikkerhed, Henrik G. Jensen, afviser, at der er brug for en egentlig handlingsplan, da der allerede er sat initiativer i gang, der skal reducere antallet af campylobacter inden for især fjerkræsområdet.

Kilde: JyllandsPosten, Ritzau (21.6.), 1. sektion, s. 2.

Nyhed fra www.madogsundhed.dk

Se alle nyhederne