HjemOpskrifterArtiklerButikLoginBliv medlemKonkurrencerForumRestaurant GuideOm madgal
Log ind eller Bliv medlem

Fødevareskandale rammer Danmark

Skrevet d. 15 Juli 2002
Danmark er blevet ramt af den alvorlige fødevareskandale, der skyller hen over en række EU-lande. I dag meddelte EU-Kommissionen, at fire danske landbrug har modtaget kvægfoder, som mistænkes for at være forurenet med hormonet medroxyprogesteron acetat (MPA).

Fødevaredirektoratet har forbudt brug af det pågældende foder og lukket for leverancer fra de fire gårde, indtil der er vished for, at der ikke er hormonrester i kød og mælk.

Det er det forbudte væksthormon medroxyprogesteron acetat (MPA), der kan være tilsat dyrefoderet, der tilsyneladende er eksporteret fra Holland.

Ifølge direktoratet er det ikke sundhedsfarligt at have spist kød eller drukket mælk fra landbrugene.

Medicinrester i sirup til foder og sodavand
Værst har hormonskandalen ramt Holland, Belgien og Tyskland, Italien, Frankrig og Spanien er også i søgelyset, og nu er altså også Danmark omfattet. Risikoen vurderes til gengæld som mere begrænset i Storbritannien og Luxembourg.

Skandalen har udviklet sig ved, at det konkursramte belgiske firma Bioland tilsyneladende har blandet medicinrester i glukosesirup, der er solgt videre til fremstilling af dyrefoder og sodavand i flere EU-lande.

Op til 8.000 svin kan have spist MPA-foder, vurderer EU-kommissionen.

Nyhed fra www.politiken.dk

Se alle nyhederne