HjemOpskrifterArtiklerButikLoginBliv medlemKonkurrencerForumRestaurant GuideOm madgal
Log ind eller Bliv medlem

Mangel på arbejdskraft rammer svineproduktionen

Skrevet d. 5 August 2002
Mangel på kvalificeret arbejdskraft i landbruget er nu så alvorlig, at den truer den danske milliardproduktion af svin. Topfolk i branchen forklarer et overraskende fald i antallet af svin med, at det ofte er umuligt at skaffe gode folk til at arbejde i standene.

Land- og Skovbrugets arbejdsgivere vurderer, at der i landbruget generelt mangler 1000-5000 medarbejdere, skriver dagbladet Børsen.

Landbruget skal markedsføres bedre
»Konkurrencen om kvalificeret arbejdskraft er meget hård. Vi er simpelthen nødt til at gøre en ekstra indsats for at løse problemet, for vi kan ikke umiddelbart bruge folk, der kommer lige ind fra gaden«, fastslår næstformanden i brancheorganisationen Danske Slagterier, Valdemar Møller.

Han er overbevist om, at svineproducenterne kan konkurrere på lønnen. Men landbrugsorganisationerne skal blive bedre til at markedsføre budskabet om, at et moderne landbrug er en god arbejdsplads for lønmodtagere.

»Det handler også om os selv. Det vigtigste er, om vi er gode til at have ansatte. Og det er nok desværre kun gået op for de færreste«, siger formanden for Danske Svineproducenter Per Laursen.

/ritzau/

Nyhed fra www.pol.dk

Se alle nyhederne