HjemOpskrifterArtiklerButikLoginBliv medlemKonkurrencerForumRestaurant GuideOm madgal
Log ind eller Bliv medlem

Overdrevet frygt for fødevareallergi

Skrevet d. 27 August 2004
Kun 2,3 % af alle småbørn reagerer allergisk over for fødevarer, viser ny undersøgelse fra Allergicentret ved Syddansk Universitets Kliniske Institut. Alligevel er en tredjedel af alle forældre nervøse for, at deres børn er allergiske over for bestemte fødevarer. – Hvis børnene har eksem, almindelige infektionssygdomme eller diarré, er der mange forældre, der mistænker deres børn for at være allergiske over for f.eks. mælk, æg eller peanuts. Det får desværre for børnene ofte den konsekvens, at forældrene holder dem væk fra sunde madvarer, simpelthen fordi de tror, at børnene ikke kan tåle det. Og det kan blive problematisk både sundhedsmæssigt og socialt, siger Morten Østerballe, forskeren bag undersøgelsen, til Jyllands-Posten. Forældre mistænker især farvestoffer og konserveringsmidler for at kunne fremkalde allergi. – Men faktisk var der overhovedet ingen i denne undersøgelse, der reagerede allergisk på det. Det betyder selvfølgelig ikke, at det ikke findes, det er bare meget sjældent, siger Morten Østerballe til Jyllands-Posten. Han opfordrer forældre til at gå til læge, hvis deres børn har eventuelle allergisymptomer i stedet for selv at eksperimentere med forskellige diæter. Direktøren for Astma- og Allergiforbundet, Thorkil Kjær, understreger dog, at man godt kan være overfølsom over for fødevarer, selv om allergien ikke kan måles på en allergitest. Kilde: Berlingske Tidende

Se alle nyhederne