HjemOpskrifterArtiklerButikLoginBliv medlemKonkurrencerForumRestaurant GuideOm madgal
Log ind eller Bliv medlem

Fødevarer mod sygdomme

Skrevet d. 27 September 2004
Virksomheden Chr. Hansen ønsker at reklamere for fødevareprodukter, der hjælper mod sygdomme. Formanden for Folketingets Fødevareudvalg mener, at det vil skabe frustrationer blandt forbrugerne. - Det ville gavne folkesundheden, hvis politikerne gav virksomhederne lov til at fortælle forbrugerne direkte, at en given fødevare hjælper mod sygdom. Tænk hvis sunde fødevarer derigennem kunne få samme appel til befolkningen som Coca-Cola og andre produkter, der markedsføres intensivt, siger Peter Olesen, forskningsdirektør i Chr. Hansen, der er en af Danmarks største producenter af ingredienser til fødevarer. Christian H. Hansen (DF), formand for Folketingets Fødevareudvalg er ikke enig. - Firmaer skal ikke reklamere med, at bestemte fødevarer hjælper mod sygdom. Helbredsanprisninger vildleder forbrugeren mere, end de vejleder. Folk bliver frustrerede, hvis de er blevet stillet en redningsplanke i udsigt og så alligevel ikke bliver helbredt, siger Christian H. Hansen. Forskningsdirektør Peter Olesen mener, at hvis forskningen i ”nutrigenomics” vinder frem, vil anprisningen af sunde fødevarer blive mere relevant. Bl.a. ville de 350.000 voksne danskere og 15 procent børn og unge, der er overvægtige, få mere præcise kostråd. - Det er muligt nu, fordi menneskets arvemasse er kortlagt. I stedet for at måle, hvordan et stof påvirker eksempelvis blodsukkeret, kan vi med de nye metoder slå fast, hvad stoffet betyder for hele organismen, siger Peter Olesen. I USA og England er der allerede sket en stor udvikling på området. Der kan man få analyseret en blodprøve, og på den baggrund få vurderet hvilken kost man bør spise. Kilde: Politiken

Se alle nyhederne