HjemOpskrifterArtiklerButikLoginBliv medlemKonkurrencerForumRestaurant GuideOm madgal
Log ind eller Bliv medlem

28 tilskud til nytænkning

Skrevet d. 9 December 2004
28 fødevarevirksomheder har netop fået bevilget tilskud fra Innovationsloven. Der er bevilget i alt 17,5 mio. kr. i tilskud til nye projekter, der skal styrke nytænkningen i fødevaresektoren, herunder landbrug og fiskeri. Blandt de projekter, der netop har fået bevilget støtte, er: • Et projekt der skal udvikle en ny, bedre og hurtigere metode til at teste for salmonella i kødindustrien. I dag tager en salmonellatest 21 timer, den nye metode vil kunne gennemføre en bedre test på kun 12 timer. Projektet er blevet støttet med godt 2,7 mio. kr. • Et projekt der skal udvikle tre menuer til tankstationsmarkedet. Menuerne skal udgøre et måltid, være ernæringsrigtigt sammensatte og være til at spise, når vi er på farten. Projektet er blevet støttet med godt 800.000 kr. Formålet med at yde støtte til innovation i fødevarevirksomheder er bl.a. at skabe en bedre konkurrenceevne og samtidig styrke produktionen af sunde og sikre fødevarer. Ordningen kan også bruges til at styrke nytænkning, der fremmer en miljørigtig produktion eller tager større hensyn til dyrevelfærd og arbejdsmiljø. I 2004 er der bevilget tilsagn for 151 mio. kr. i tilskud til 216 projekter.

Se alle nyhederne