HjemOpskrifterArtiklerButikLoginBliv medlemKonkurrencerForumRestaurant GuideOm madgal
Log ind eller Bliv medlem

Danish Crown sagde nej til bakterieundersøgelse

Skrevet d. 8 December 2003
En gruppe danske forskere måtte skrinlægge en stor undersøgelse af håndhygiejne og bakterier i fødevarer i Europa, da slagterikoncernen Danish Crown ikke ønskede at medvirke. Forsøget gik ud på at teste bakterier på hænderne blandt 400 ansatte hos Danish Crown, Tulip og Arla Foods. Tal fra USA viser, at dårlig hygiejne hos de ansatte på slagterier er den primære årsag til stafylokokker i kød. Levnedsmiddelbårne infektioner som stafylokokker betyder cirka 5000 dødsfald om året og milliardudgifter til behandling og uarbejdsdygtighed, når folk bliver syge af det, de spiser. - Vi havde lavet forstudier, da Danish Crown trak sig. Begrundelsen var, at det kunne gå ud over eksporten, hvis det kom frem, at der var mange bakterier i kødet. Det ville konkurrenterne kunne bruge til at skræmme forbrugerne. Og når ingen andre vil lægge tallene frem, kunne Danmark ikke, siger konsulent på projektet Jørgen Hyldgaard til Jydske Vestkysten. Danish Crown forklarer, at man trak sig ud af projektet, fordi de ansatte var nervøse for at få eksem ved at afprøve spritprodukter, var utilfredse med at miste deres akkordløn, når der skulle tages prøver, og at virksomheden ikke var tryg ved, at et privat firma var involveret i undersøgelsen.

Se alle nyhederne