HjemOpskrifterArtiklerButikLoginBliv medlemKonkurrencerForumRestaurant GuideOm madgal
Log ind eller Bliv medlem

Farverig mad er sundt

Skrevet d. 27 November 2002
Ny bog peger på, at jo flere farver maden har, jo sundere er den. Det er farvepigmenterne i frugt og grønt, som kan styrke helbredet og forfatterne mener, at alvorlige lidelser som kræft kan undergås ved at spise farverig kost.

"Pigment-power" er et nyt amerikansk begreb, som hævder, at jo flere farver maden har, jo flere af de sunde antioxidanter indeholder den. To amerikanske ernæringseksperter har skrevet om fænomenet i bogen "Kostens naturlige farvekode", som nu udkommer på dansk.

Forskning peger på at farvepigmenter i frugt og grønt kan styrke både immunforsvar, hjerne, hjerte og syn og til en vis grænse aldringsprocessen. Det gælder om at få alle farverne med i maden, lidt af dem hver dag.

- Mange af de lidelser vi i dag frygter - bl.a. kræft, hjerte-karsygdomme, sukkersyge og knogleskørhed - er slet ikke uundgåelige. De er følgen af den måde vi lever på og spiser på. Ved at berige vores kost med farverige frugter og grønsager kan vi forhindre, at disse sygdomme overhovedet opstår, siger den ene af forfatterne professor Daniel A. Nadeau.

Blandt de farverige fødevarer med positive effekter er majs og kirsebær. Den gule farve i majs kan tilsyneladende beskytte synet og den højrøde farve i kirsebær kan lindre smerter fra ledbetændelse. Forskere har nu konstateret, at sure kirsebær virker ti gange kraftigere end aspirin.

Kilde: Torben Bagge, B.T. (26.11.02) s. 19.

Nyhed fra www.madogsundhed.dk

Se alle nyhederne