HjemOpskrifterArtiklerButikLoginBliv medlemKonkurrencerForumRestaurant GuideOm madgal
Log ind eller Bliv medlem

Konsortium skal forske i mælkeprotein

Skrevet d. 18 Januar 2005
Private virksomheder og offentlige institutioner danner konsortium inden for bioaktive mælkeproteiner. Arla Foods har fra årsskiftet dannet et nyt forskningskonsortium sammen med private virksomheder og offentlige institutioner. De skal i de næste fire år samarbejde tæt om at forske i bioaktive komponenter fra mælk. Det vil sige positive egenskaber i forhold til for eksempel kalciumoptagelse, immunforsvar og stofskifte- og livsstilssygdomme. Der sættes fokus på nye teknologiske metoder til at identificere, karakterisere og oprense de bioaktive proteiner. "Mælkebaserede specialingredienser er præget af meget høj værdiforædling af mælk eller valle og udgør en stigende del af det internationale mejeribrugs omsætning. Konsortiet vil sikre dansk mejeribrugs position inden for forskning og udvikling på dette område i årene fremover," siger Søren Rosenkrantz Riber, forskningskonsulent i Mejeriforeningen. Konsortiet tæller ud over Arla Foods også to andre virksomheder på den private side, og fra det offentlige deltager Laboratorium for Proteinkemi på Aarhus Universitet og BioCentrum på Danmarks Tekniske Universitet. Dermed er teoretisk viden om proteinkemi og praktisk erfaring fra udvikling og produktion af mælkebaserede specialingredienser samlet i ét konsortium. Projektet har fået støtte fra Statens Teknisk-Videnskabelige Forskningsråd. "Konsortiet er et skoleeksempel på, hvordan private virksomheder kan indgå samarbejde med offentlige forskningsinstitutioner inden for udvikling af ny teknologi," siger Søren Rosenkrantz Riber. Projektet vil blive forankret i Arla Foods Ingredients' forretningsenhed 'Nutrition' og vil få InnovationsCentret i Nr. Vium som omdrejningspunkt. Kilde: Mejeriforeningen

Se alle nyhederne