HjemOpskrifterArtiklerButikLoginBliv medlemKonkurrencerForumRestaurant GuideOm madgal
Log ind eller Bliv medlem

Arla lancerer New Zealandsk smør

Skrevet d. 12 August 2004
Danskerne kan komme new zealandsk smør på brødet fra mandag i næste uge. Denne dag introducerer Arla Foods det new zealandske smørmærke Green Lea i danske butikker. Smørret er fremstillet af fløde fra new zealandske køer, der går ude hele året. Lea er det engelske ord for eng, mark eller græsgang. Udenlandsk lavprissmør har de senere år opnået en markedsandel på omkring 20 procent i Danmark. Selv om Green Lea har taget turen hele vejen fra den anden side af jorden, er det billigere end Lurpak. ”Med Green Lea ønsker vi at give forbrugeren mulighed for at vælge et billigt og anderledes produkt, når de køber smør”, siger produktchef Laurent Ponty, der forventer, at smørret fra New Zealand vil opnå en markedsandel på omkring fem procent i Danmark. Det nye smør fremstilles af det new zealandske mejeriselskab Fonterra, som Arla Foods samarbejder med omkring salg, distribution og markedsføring af smør på det britiske marked. I forvejen sender Fonterra årligt knap 26.000 ton smør til Arlas smørmejeri i Varde, som pakker smørret og udskiber det til Storbritannien.

Se alle nyhederne