HjemOpskrifterArtiklerButikLoginBliv medlemKonkurrencerForumRestaurant GuideOm madgal
Log ind eller Bliv medlem

Unge foretrækker færdigretter

Skrevet d. 15 September 2004
Unge gider ikke lave mad. Færdigretter og fryseprodukter er nemmere, siger de. Skræmmende, lyder det fra Forbrugernes Hus. Unge mellem 18 og 25 år gider ikke bruge tid på at lave mad. Det fastslår en ny rapport fra analyseinstituttet Scanad, som man har sammenholdt med data fra Gallups Index Danmark. Til gengæld er halvfabrikata som f.eks. frysekartofler, Knorrs Bearnaisesovs og færdigretter meget populære. Det behøver dog ikke at være negativt. – Hvis produkterne ellers er af en ordentlig kvalitet, er der ikke så meget at være bange for. Så har vi i realiteten bare flyttet tilberedningen fra producenterne til køkkenet, siger analysechef i Scanad Thomas Mølgaard og tilføjer, at det dog i sidste ende kan gå ud over smagsoplevelsen og mangfoldigheden. Det er bromatolog i Forbrugernes Hus, Gitte Laub Hansen, enig i, og hun understreger, at det også kan have alvorligere konsekvenser. – I lyset af den fedmeepidemi, vi er vidne til for øjeblikket, synes jeg, at det er skræmmende, hvis vi taber mange unge på gulvet, fordi de reelt ikke er i stand til at tage vare på deres eget liv, siger hun og tilføjer, at det er forældrenes ansvar at lære deres børn at lave mad. Kilde: Jyllandsposten + Sky Radio Nyhederne

Se alle nyhederne