HjemOpskrifterArtiklerButikLoginBliv medlemKonkurrencerForumRestaurant GuideOm madgal
Log ind eller Bliv medlem

Fiskeoliens virkning igen bekræftet

Skrevet d. 14 April 2002
Fiskeolies positive effekt på menneskers helbred er endnu engang blevet bekræftet. Risikoen for pludselige dødsfald på grund af hjertesygdomme bliver næste halveret ved regelmæssig indtag af fisk, viser tre amerikanske undersøgelser.

Yderligere tre undersøgelser fra Harvard University bekræfter, ifølge New York Times, den gavnlige effekt, som fiskeolie har på mennesker. Fiskeoliens omega-3 fedtsyrer kan ifølge undersøgelserne mindske risikoen for hjertesygdomme med 45 %. Undersøgelserne er baseret på 85.000 personer, der spiste fisk fem gange hver ugen i løbet af 16 år.

Det er dog ikke nødvendigt med fisk på bordet hver dag, mener læge Erik Langer.

– Hjertesygdomme er den lidelse som allerflest danskere dør af. Det er derfor fantastisk positivt, at både raske og syge kan gøre en helt masse ved bare at gøre noget, som faktisk også smager godt, nemlig bare at spise fisk et par gange om ugen, fortæller Erik Langer.

Selv hvis fisk ikke er livretten, så er der ifølge en italiensk undersøgelse håb forude. Med 1 g. fiskeolie i kapsel om dagen kunne de italienske forskere registrere 42 % mindre risiko for at dø pludseligt.

Kilde: Radioavisen (12.4.), 6.00, 7.00.

Nyhed fra www.madogsundhed.dk

Se alle nyhederne