HjemOpskrifterArtiklerButikLoginBliv medlemKonkurrencerForumRestaurant GuideOm madgal
Log ind eller Bliv medlem

Ny mælk fra Arla i butikkerne mandag

Skrevet d. 22 Januar 2004
DanMælk er vores reaktion på den priskonkurrence, som Aldi startede i sidste uge ved at sænke prisen på flere mejeriprodukter. Vi forventer, at mere tysk mælk og dansk mælk forarbejdet i Tyskland vil blive udbudt til lave priser i Danmark. Derfor tilbyder vi DanMælk til vores kunder i detailhandlen, så de kan matche konkurrencen med et dansk alternativ af god kvalitet,” siger kategorichef Karsten Jeppesen, Arla Foods. Den nye DanMælk overholder de særligt skrappe danske retningslinjer for behandling af mælk, der kræver, at der højst må gå 54 timer fra malketidspunktet, til mælken varmebehandles på mejeriet. EU’s regler på området er langt mere lempelige. Første tapning lørdag Lørdag morgen starter tapningen af DanMælk fra Arla Foods’ fire friskmælksmejerier i Christiansfeld, Slagelse, Hobro og Århus. DanMælk bliver indvejet og tappet i de tidlige morgentimer, efter at Arla Ekspres mælken er kørt ud til butikkerne. Produktionen af DanMælk har endnu ikke betydet nogen større ændring i bemandingen på mejerierne, men der har været en tidsforskydning i produktionsplanerne. ”Vi regner ikke med, at vi totalt set skal tappe mere mælk, men en del af produktionen flyttes fra friskmælken til DanMælk”, siger mejerichef i Hobro Knud Thomsen. På Christiansfeld Mejeri er alle produktionsplaner lavet om. I pausen mellem tapningen af Arla Ekspres og DanMælk skal der nu tappes nogle af mejeriets mange andre produkter som Arla Mini, kærnemælk og fløde. Tiden vil vise, hvor meget af salget der bliver flyttet fra Arla Ekspres til DanMælk, og dermed hvor meget der skal laves om i produktionsplanerne på mejerierne. ”Hvis friskmælksproduk­tionen falder i et større omfang, så kan natholdet blive reduceret – men i så fald bliver det nok kun med en enkelt mand”, siger mejerichef i Christiansfeld Erik Vesløv.

Se alle nyhederne