HjemOpskrifterArtiklerButikLoginBliv medlemKonkurrencerForumRestaurant GuideOm madgal
Log ind eller Bliv medlem

Forenklet medieskabt kritik af kosttilskud!

Skrevet d. 23 April 2002
Formand for Ernæringsrådet, Arne Astrup, kritiserer i et indlæg i Ekstra Bladet medierne for at have forenklet hans udmeldinger i forbindelse med diskussionen om især ældres brug af kosttilskud. Kosttilskud kan være en væsentlig bestanddel af sygdomsforebyggelse og behandling, fastslår formanden.

Kosttilskud er ikke kan af det onde. Det fastslår Ernæringsrådets formand, professor Arne Astrup, i et indlæg i Ekstra Bladet og beklager, at medierne ifølge hans opfattelse kun har fremstillet en begrænset del af hans udtalelser om kosttilskud. Selv om det beklageligt, at mange ældre køber kosttilskud i flæng og blander det sammen med medicin, er det vigtigt at holde fast i, at kosttilskud også kan være en god idé, hvis det tages på forsvarlig vis, understreger Astrup.

”I flere interviews lagde jeg vægt på, at Ernæringsrådet har den opfattelse, at hvis kosttilskud bruges rigtigt, er de effektive midler til at forebygge og behandle vigtige sygdomme som hjerte-kar-sygdomme, knogleskørhed og visse øjensygdomme”, skriver Arne Astrup og beskylder pressen for at have klippet voldsomt i hans udmeldinger. Sagen er et eksempel på, at mediernes trang til at forenkle og skabe sensationshistorier sker på bekostning af forbrugerne, mener Astrup og konkluderer: ”Det er på tide, at medierne tager et medansvar for en redelig formidling af ny viden om kosttilskud, uanset om det handler om nye muligheder for at forebygge eller behandle sygdomme eller mulige skadevirkninger. Vi andre må så gøre os større anstrengelser for også at formidle de positive aspekter af kosttilskud”.

Kilde: Ekstra Bladet (21.4.) s. 21.

Nyhed fra www.madogsundhed.dk

Se alle nyhederne