HjemOpskrifterArtiklerButikLoginBliv medlemKonkurrencerForumRestaurant GuideOm madgal
Log ind eller Bliv medlem

Sunde fødevarer vigtigere end prisen

Skrevet d. 27 Januar 2004
Danskerne er ved at blive et folkefærd af sundhedsdyrkere og livsnydere. Vi vil have sunde fødevarer, der samtidig smager godt. Prisen spiller en mindre rolle. Vi vil gerne dyrke mere motion og slanke os, men det gør ikke noget, hvis slankningen kan ske uden for meget sved på panden, nemlig ved at spise mere kalorie-lette produkter. Det er nogle af konklusionerne i en Greens-analyse foretaget kort efter nytår. Over halvdelen af de adspurgte prioriterer sundhed højest, når de køber fødevareprodukter. Om madvaren smager godt, får topprioritet af knap hver tredje, mens kun hver tiende dansker lægger mest vægt på prisen. Næsten ingen går efter, om fødevaren kan tilberedes hurtigt. »Overraskende, men glædeligt,« siger ernæringsforskeren, professor dr.med. Arne Astrup. »Det viser, at sunde fødevarer prioriteres utrolig højt i befolkningen, og at man samtidig ikke vil gå for meget på kompromis med smagen. At kun ti pct. går efter prisen, tyder på, at fødevarer gennemgående er billige«. Han mener, at undersøgelsen er et klart signal til fødevareindustrien om at producere nogle meget bedre produkter, som både er sunde og smager godt. Forbrugerne er parate til at købe dem, selv om de koster mere. Fremtidsforsker Rolf Jensen fra Dream Company giver Arne Astrup ret. »Hvis jeg var dagligvareforretning, ville jeg studere de her tal fra Greens meget nøje og se på, om den sædvanlige prisfokusering holder. Der er jo sket det, at vi anvender en stadig lavere procentandel af privatforbruget på mad og drikkevarer. Mit råd til firmaerne er: Se dog at få lavet nogle mere spændende og varierede produkter. Så kan I få hævet den andel, vi bruger på mad og drikke,« siger Rolf Jensen. Kilde: Børsen

Se alle nyhederne