HjemOpskrifterArtiklerButikLoginBliv medlemKonkurrencerForumRestaurant GuideOm madgal
Log ind eller Bliv medlem

Kalcium slanker

Skrevet d. 5 Februar 2004
Ny forskning tyder på, at kalcium har en slankende effekt. Derfor kan man måske tabe sig ved at indtage mejeriprodukter som mælk, yoghurt og ost. Spis eller drik mejeriprodukter og tab dig et par kilo om året. Sådan kan en anbefaling komme til at lyde, fordi ny forskning tyder på, at kalcium har en slankende effekt. Befolkningsundersøgelser fra USA indikerer en sammenhæng mellem kalciumindtag og vægt, og dansk forskning fra Institut for Human Ernæring peger i samme retning. - Vi kan ikke løfte sløret for vores resultater, før vi har offentliggjort dem i et videnskabeligt tidsskrift, men vi kan sige så meget, at der er klare indikatorer på, at man rent faktisk kan tabe sig ved at drikke mejeriprodukter - bare det ikke er de meget fede produkter, siger Arne Astrup, ernæringsprofessor og vejleder på det danske studie om vægt og kalcium. Undersøgelserne tyder på, at det især er folk, der har et lavt indtag af kalcium, som kan få gavn af at indtage flere mejeriprodukter. Hvis man f.eks. øger sit kalcium-indtag med 50 % gennem fedtfattige mejeriprodukter, kan man tabe et par kilo om året. Forskerne ved endnu ikke præcist hvorfor, kalcium får folk til at tabe sig, men det er muligvis fordi, kalcium påvirker fedtcellernes stofskifte og medfører en bedre fedtforbrænding. En anden årsag kan være, at kalken binder fedtet i tarmen og dermed forlader kroppen. Det er vigtigt at indtage mejeriprodukter med et lavt fedtindhold, hvis man vil opnå effekten. Der er nemlig den samme mængde kalcium i f.eks. skummetmælk og sødmælk. Kilder: Christian Thye-Petersen, Jyllands-Posten (30.1.04) 1. sektion, s. 2. Kasper Kronenberg, Børsen (2.2.04) Fødevarer, s. 1 & 2.

Se alle nyhederne