HjemOpskrifterArtiklerButikLoginBliv medlemKonkurrencerForumRestaurant GuideOm madgal
Log ind eller Bliv medlem

Middelhavskost gavner helbredet

Skrevet d. 1 April 2004
Hjertelæge, som tester danske erhvervslederes helbred, peger på, at Middelhavskost med brød, pasta, frugt og vin er godt for helbredet. Hjertelæge Peter Schnor anbefaler danskere at spise Middelhavskost med masser af kulhydrater, frugt, grønt og fisk. Man bør også bruge olivenolie i stedet for smør og drikke vin i stedet for sodavand. Med den livsstil de har i Middelhavs-landene, er der nemlig halvt så hyppig dødelighed af blodprop i hjertet som i Norden. Peter Schnor er medicinsk chef i Lægernes Test Center i Skodsborg, som tilbyder omfattende helbredsundersøgelser og råd om kost og motion. Der er især erhvervsledere, der opsøger ham, for at få tjekket deres helbred, og bedømt ud fra de fysiske mål har de en rimelig god helbredstilstand. Men der er flere eksempler på hårdtarbejdende ledere, der er bukket under for stress, som ifølge Peter Schnor måske bliver fremtidens største sundhedsproblem. – Jeg kan ikke sige noget om stress-tilstanden hos danske topledere generelt. Jeg vil bare sige, at en stresset tilværelse skal man passe på med, for man kan dø af den, siger Peter Schnor.

Se alle nyhederne