HjemOpskrifterArtiklerButikLoginBliv medlemKonkurrencerForumRestaurant GuideOm madgal
Log ind eller Bliv medlem

Søg i opskrifter

Kategorier

 Brunch
 Brød
 Desserter
 Drikke
 Etnisk
 Fedtfattigt
 Fisk & skaldyr
 Fjerkræ
 Forførende mad
 Forretter
 Glutenfri
 Hovedretter
 Julemad
 Kager
 Klassikere
 Kød
 Lam
 Mad for børn (let at lave...
 Picnic
 Påske
 Ris og pasta
 Salater
 Saucer & dressinger
 Supper
 Tilbehør
 Vegetar
 Vildtretter

Fiskefilet med citronkaperssmør

Skrevet d. 4 Oktober 2001
Ingredienser
800 g Fiskefilet (f.eks. rødfisk, torsk, sej)
0,5 bundter Persille
1,5 spsk Smør (smeltet)
3 spsk Hvedemel
3,5 spsk Smør (koldt)
1 spsk Kapers

Fremgangsmåde
1. Salt fiskefileterne og drys med peber. Skyl persillen og hak den meget fint. Skyl citronen i varmt vand, tør den og riv skallen fint - pres den så.
2. Lad smørret smelte på en stor tefalpande. Drys melet ud på en tallerken, vend fisken i det og ryst så der ikke hænger for meget mel ved.
3. Læg fileterne i det varme, smeltede smør og steg ved stærk hede i 1 minut. Skru ned til svag varme, vend forsigtigt fileterne og steg dem 2-4 minutter mere, til de ikke længere er glasklare indvendigt. Tag dem af panden, dæk dem til og hold dem varme.
4. Hæld resten af stegefedtet fra og tør panden med køkkenrulle. Så på med citronsaften og rør det kolde smør i med grydeskeen i små portioner. Rør citronskal, kapers og persille i ved middel varme. Smag til med salt, peber og eventuelt 1 knsp sukker og læg endnu en gang fiskefileterne i, så de lige kan blive varme.
5. Smager godt sammen med: pillekartofler