HjemOpskrifterArtiklerButikLoginBliv medlemKonkurrencerForumRestaurant GuideOm madgal
Log ind eller Bliv medlem

Søg i opskrifter

Kategorier

 Brunch
 Brød
 Desserter
 Drikke
 Etnisk
 Fedtfattigt
 Fisk & skaldyr
 Fjerkræ
 Forførende mad
 Forretter
 Glutenfri
 Hovedretter
 Julemad
 Kager
 Klassikere
 Kød
 Lam
 Mad for børn (let at lave...
 Picnic
 Påske
 Ris og pasta
 Salater
 Saucer & dressinger
 Supper
 Tilbehør
 Vegetar
 Vildtretter

Oksesteg i rødvin

Skrevet d. 23 November 2001
Ingredienser
2 fed Hvidløg
1 bundter Bladselleri
2 stk Gulerod
1 stk Løg
3 spsk Olivenolie
2 spsk Smør
4 dl Rødvin (tør)
1 stk Laurbærblad
400 g Flåede tomater
2,5 dl Bouillon (kød)
2 stk Nellike
1 kg Oksekød, tyksteg (eller klump)

Fremgangsmåde
1. Pil hvidløgene og snit dem fint. Rids kødet med en spids kniv forskellige steder og stik hvidløget i.
2. Skyl bladsellerien og skær alt det visne væk. Gulerødder og løg skrælles. Alt skæres i terninger.
3. Stil en stor gryde på komfuret, lad olivenolien blive varm iden. Tilsæt smør og lad det smelte i den varme olie. Brun kødet på alle sider.
4. Når kødet er brunet over det hele, steges alle fintskårne grøntsager i stegefedtet. Krydr med salt og peber, hæld rødvin over og lad det koge kraftigt op. Kryddernelliker og laurbærblad kommes i gryden.
5. Tomaterne fra dåsen hakkes groft, hældes med sin saft i gryden. Nu tilsættes bouillonen, der krydres med muskat, på med låget - og nu er der pause de næste 3 timer! Stegen skal have lov at stå i ro og stege ved svag varme.
6. Før servering tages stegen op af panden, og saucen sigtes gennem en trådsigte eller - hvis det skal være helt professionelt - gennem en spidssigt. Hvis man foretrækker saucen med små stykker grøntsager, kan man naturligvis spare sig anstrengelsen med at sigte dem. Under alle omstændigheder skal saucen koges op endnu en gang og smages til med salt og peber.