HjemOpskrifterArtiklerButikLoginBliv medlemKonkurrencerForumRestaurant GuideOm madgal
Log ind eller Bliv medlem

Søg i opskrifter

Kategorier

 Brunch
 Brød
 Desserter
 Drikke
 Etnisk
 Fedtfattigt
 Fisk & skaldyr
 Fjerkræ
 Forførende mad
 Forretter
 Glutenfri
 Hovedretter
 Julemad
 Kager
 Klassikere
 Kød
 Lam
 Mad for børn (let at lave...
 Picnic
 Påske
 Ris og pasta
 Salater
 Saucer & dressinger
 Supper
 Tilbehør
 Vegetar
 Vildtretter

Artiskokker med sennepsvinaigrette

Skrevet d. 23 November 2001
Ingredienser
4 stk Artiskok (store)
2 spsk Sennep (stærk)
5 spsk Hvidvinseddike
8 spsk Olivenolie
1 bundter Purløg (eller dild)

Fremgangsmåde
1. Skyl artiskokkerne og skær stokken fra meget tæt på blomsterbunden. Skær den øverste tredjedel af bladspidserne af med en køkkensaks eller med en skarp kniv.
2. Læg artiskokkerne ved siden af hinanden i en gryde og hæld så meget vand ved, at artiskokkerne er halvt dækket. Tilsæt salt. Lad dem komme i kog under låg og lad dem så småkoge ved middel varme i 30-40 minutter afhængig af størrelsen. I mellemtiden pilles et af de yderste blade af og prøvesmages - så snart det er let at få bladet løs, er artiskokkerne færdige.
3. Mens artiskokkerne koger, røres vinaigretten til dippen. Senneppen (den smager bedst med dijonsennep) piskes med hvidvinseddike. Olien tilsættes langsomt i en tynd stråle. Smag til med salt og peber. Skyl dild eller purløg, ryst den tør, snit den meget fint og rør den i marinaden.
4. Tag artiskokkerne op af gryden. Lad dem dryppe godt af, mens de vendes, og læg dem på tallerkener. Fordel vinaigretten i fire små skåle. Når artiskokken skal spises: tag et blad fra artiskokken og dyp den tykke ende i dippen og træk den gennem tænderne. Når alle ydre blade er fortæret, dukker der en uspiselig del op - hårlaget. Skrab det bare væk, for nedenunder ligger artiskokhjertet, det er nemlig det allerbedste, og man skal simpelt hen have lidt dip tilovers til denne lækkerbisken.