HjemOpskrifterArtiklerButikLoginBliv medlemKonkurrencerForumRestaurant GuideOm madgal
Log ind eller Bliv medlem

Søg i opskrifter

Kategorier

 Brunch
 Brød
 Desserter
 Drikke
 Etnisk
 Fedtfattigt
 Fisk & skaldyr
 Fjerkræ
 Forførende mad
 Forretter
 Glutenfri
 Hovedretter
 Julemad
 Kager
 Klassikere
 Kød
 Lam
 Mad for børn (let at lave...
 Picnic
 Påske
 Ris og pasta
 Salater
 Saucer & dressinger
 Supper
 Tilbehør
 Vegetar
 Vildtretter

Asparges, hvide og grønne

Skrevet d. 23 November 2001
Ingredienser
1 kg Asparges (hvide)
1 kg Asparges (grønne)
100 g Smeltet smør
1 kg Kartofler (små og faste)
4 spsk Balsamicoeddike
6 spsk Olivenolie
1 spsk Kapers
1 håndfuld Basilikum (blade)
2 knsp Sukker
2 spsk Smør

Fremgangsmåde
1. Skræl de hvide asparges: Til dette formål har man brug for en god kartoffelskræller. Altså: Sæt den skarpe kartoffelskræller lidt under et aspargeshoved og træk nedad - drej aspargesen og gentag. Den træede (det mærker man, når man skærer den over) nederste del af aspargesen skæres helt væk. Lad være med at være nærig: Hvis man lader for meget blive tilbage, får man en masse irriterende fibre mellem tænderne, og det ødelægger den ægte fornøjelse ved aspargeserne!
2. Kog de hvide asparges: Læg stænglerne i en stor gryde, dæk dem med vand, tilsæt salt, 1 knsp sukker og 1 spsk smør. Læg låg på og bring gryden i kog. Lad aspargesene koge 3-5 minutter.
3. Skyl de grønne asparges: Skræl kun den nederste tredjedel og skær endestykket fra.
4. Kog de grønne asparges: Læg stænglerne i en stor gryde, dæk dem med vand, tilsæt salt, 1 knsp sukker og 1 spsk smør. Læg låg på og bring gryden i kog. Lad aspargeserne koge 3-5 minutter.
5. Skyl kartoflerne og kog dem møre knapt dækket af saltet vand. Smelt de 100 g smør og hold det varmt og flydende.
6. Lad de grønne asparges dryppe af, læg dem på et fad, rør marinade af balsamicoeddike, salt, peber og olivenolie. Hæld marinaden over de varme asparges. Drys med kapers, basilikumblad og reven citronskal.
7. Lad de hvide asparges dryppe af og læg dem på et forvarmet fad. Servér dem med pillekartofler og varmt smør.