HjemOpskrifterArtiklerButikLoginBliv medlemKonkurrencerForumRestaurant GuideOm madgal
Log ind eller Bliv medlem

Søg i opskrifter

Kategorier

 Brunch
 Brød
 Desserter
 Drikke
 Etnisk
 Fedtfattigt
 Fisk & skaldyr
 Fjerkræ
 Forførende mad
 Forretter
 Glutenfri
 Hovedretter
 Julemad
 Kager
 Klassikere
 Kød
 Lam
 Mad for børn (let at lave...
 Picnic
 Påske
 Ris og pasta
 Salater
 Saucer & dressinger
 Supper
 Tilbehør
 Vegetar
 Vildtretter

Filonebrød

Skrevet d. 19 September 2001
Ingredienser
400 g Hvedemel
100 g Hvedemel (durum)
3 dl Vand
10 g Gær
10 g Salt

Fremgangsmåde
1. En portion til 4 personer giver 2 brød.
2. Rør gæren ud i stuetempereret vand. Tilsæt mel og salt. Læg dejen i et rent dejfad, der er penslet med olivenolie. Dæk fadet med film, og lad dejen hæve i køleskabet i 6-12 timer.
3. Læg dejen på et meldrysset bord og del den i 2 stykker (per 4 personer). Hvert stykke formes til et rektangel på ca. 10x25 cm. Enderne snos, så de bliver spidse.
4. Læg brødene på en bageplade, der er drysset med mel. Rids brødene med 3 skrå rids, før de pensles med olie, dækkes med film og efterhæver til dobbelt størrelse i 1½-2 timer ved stuetemperatur.
5. Tænd ovnen på 250 grader. Sæt brødene ind, når ovnen er varm. Brug en forstøver og sprøjt brødene med vand 10 gange. Dæmp varmen til 220 grader og bag brødene 30-40 minutter. Bank på undersiden af brødene. Hvis det lyder hult, er de færdige.