HjemOpskrifterArtiklerButikLoginBliv medlemKonkurrencerForumRestaurant GuideOm madgal
Log ind eller Bliv medlem

Søg i opskrifter

Kategorier

 Brunch
 Brød
 Desserter
 Drikke
 Etnisk
 Fedtfattigt
 Fisk & skaldyr
 Fjerkræ
 Forførende mad
 Forretter
 Glutenfri
 Hovedretter
 Julemad
 Kager
 Klassikere
 Kød
 Lam
 Mad for børn (let at lave...
 Picnic
 Påske
 Ris og pasta
 Salater
 Saucer & dressinger
 Supper
 Tilbehør
 Vegetar
 Vildtretter

Appelsinsorbet

Skrevet d. 8 April 2004
Ingredienser
5 dl Appelsin (Frisk, siet appelsinsaft)
0,5 dl Citronsaft (frisk, siet)
4,5 dl Sukker (Sukkerlage som fremstilles af 4½ dl vand og 4½ dl sukker)

Fremgangsmåde
1. Sukkerlage: Bland sukker og vand i en gryde, og opvarm det under omrøring, til sukkeret er opløst. Bring lagen i kog og tag den da af varmen, og afkøl den. Lagen kan opbevares på fx. flasker i køleskabet.
2. Bland saft og sukkerlage. Fordel det i fx. ALU-bakker og stil dem tildækket i fryseren. Rør jævnligt - ca. hver halve time - Sorbeten er færdig, når den har samme konsistens som issjap.