HjemOpskrifterArtiklerButikLoginBliv medlemKonkurrencerForumRestaurant GuideOm madgal
Log ind eller Bliv medlem

Søg i opskrifter

Kategorier

 Brunch
 Brød
 Desserter
 Drikke
 Etnisk
 Fedtfattigt
 Fisk & skaldyr
 Fjerkræ
 Forførende mad
 Forretter
 Glutenfri
 Hovedretter
 Julemad
 Kager
 Klassikere
 Kød
 Lam
 Mad for børn (let at lave...
 Picnic
 Påske
 Ris og pasta
 Salater
 Saucer & dressinger
 Supper
 Tilbehør
 Vegetar
 Vildtretter

Frikadeller

Skrevet d. 2 August 2001
Ingredienser
1 spsk Olivenolie
500 g Hakket kalve- og svinekød
1 spsk Citronskal
1 tsk Paprika
0,5 tsk Allehånde
1 spsk Stærk sennep
2 spsk Rasp
3 spsk Smeltet smør
2 fed Hvidløg
1 bundter Persille

Fremgangsmåde
1. Skær rundstykket i tynde skiver, hæld varmt vand over og lad det blive blødt. Pil løg og hvidløg og hak det fint. Skyl persillen og ryst den tør. Hak den så fint som muligt.
2. Varm olivenolien i en pande. Steg løgene, hvidløget og halvdelen af persillen et øjeblik. Tag panden af varmen og lad det køle af et øjeblik.
3. Kom hakkekødet i en skål. Tryk det blødgjorte rundstykke ud. Put brødet ned til hakkekødet sammen med de stegte løg, hvidløg og persille. Ælt det hele godt og bland det. Jo bedre det blandes, jo bedre hænger farsen sammen senere. Krydr godt med citronskal, salt, peber, paprika og allehånde. Ælt sennep eller ketchup i. Bland resten af persillen i.
4. Lav små eller store portioner af farsen (fra bordtennisbold- til tennisboldstørrelse) og tril dem til kugler (hold med jævne mellemrum hænderne under den kolde hane). Hvis farsen stadig er for blød til at blive trillet, blandes et par skefulde rasp i. Tryk kuglerne flade og læg dem ved siden af hinanden.
5. Varm det smeltede smør i en stor pande, steg frikadellerne ved middel varme, vend dem forsigtigt og steg dem færdige. Det tager 5-7 minutter på hver side afhængigt af størrelsen. Spis dem nystegte fra panden - simpethen genialt!