HjemOpskrifterArtiklerButikLoginBliv medlemKonkurrencerForumRestaurant GuideOm madgal
Log ind eller Bliv medlem

Søg i opskrifter

Kategorier

 Brunch
 Brød
 Desserter
 Drikke
 Etnisk
 Fedtfattigt
 Fisk & skaldyr
 Fjerkræ
 Forførende mad
 Forretter
 Glutenfri
 Hovedretter
 Julemad
 Kager
 Klassikere
 Kød
 Lam
 Mad for børn (let at lave...
 Picnic
 Påske
 Ris og pasta
 Salater
 Saucer & dressinger
 Supper
 Tilbehør
 Vegetar
 Vildtretter

Pastasalat

Skrevet d. 8 August 2001
Ingredienser
150 g Pastaskruer (eller -sløjfer)
150 g Kogt skinke
1 bundter Purløg
1 bundter Dild
2 spsk Mayonnaise
2 spsk Hvidvinseddike
2 spsk Solsikkeolie
1 bundter Radiser
1 spsk Yoghurt

Fremgangsmåde
1. Hæld pastaen i kogende, saltet vand, lad den boble færdig i gryden uden låg (kogetiden står på posen, prøvesmag indimellem, så de ikke bliver for bløde). Hæld dem i trådsigten, giv dem et chok med koldt vand og lad dem dryppe godt af.
2. I mellemtiden skæres skinken i strimler (fedtkanten skæres af), osten høvles groft. Skær det grønne af radiserne, skyl dem og skær dem i skiver. Skræl agurken og skær den i små terninger. Skyl urterne og hak dem.
3. Mayonnaisen (hjemmelavet er naturligvis toppen - se opskriften her på madgal.dk) røres sammen med yoghurt og eddike og krydres med salt og peber. Rør olien i til sidst.
4. Bland pastaen med alle ingredienserne, hæld dressingen over og lad det trække (ikke for længe, hvis mayonnaisen er hjemmelavet!). Før alle kaster sig over buffeten, smages lige en ekstra gang, om der ikke er noget, der mangler ... salt, peber, eddike!