HjemOpskrifterArtiklerButikLoginBliv medlemKonkurrencerForumRestaurant GuideOm madgal
Log ind eller Bliv medlem

Søg i opskrifter

Kategorier

 Brunch
 Brød
 Desserter
 Drikke
 Etnisk
 Fedtfattigt
 Fisk & skaldyr
 Fjerkræ
 Forførende mad
 Forretter
 Glutenfri
 Hovedretter
 Julemad
 Kager
 Klassikere
 Kød
 Lam
 Mad for børn (let at lave...
 Picnic
 Påske
 Ris og pasta
 Salater
 Saucer & dressinger
 Supper
 Tilbehør
 Vegetar
 Vildtretter

Oksemørbrad med bagte løg og fyldte svampe

Skrevet d. 28 December 2018
Ingredienser
6 personer

50 g smør
1½ kg afpudset oksemørbrad - delt i 2 stykker
1 dl vand
1 tsk groft salt
friskkværnet peber
3½ dl Piskefløde 38%
1¼ dl mørk portvin, fx tawny
2 spsk lys saucejævner

Bagte rødløg og fyldte svampe
500 g vaskede hele, små rødløg med skal
15 g smør - smeltet
½ tsk groft salt
500 g rensede portobello svampe
2 dl finthakket bredbladet persille
30 g finthakket stegt bacon
2 små hakkede fed hvidløg
50 g rasp (ca. 1 dl)
1½ dl Piskefløde 38%
¾ tsk groft salt
friskkværnet peber

Pynt
blade af bredbladet persille

Tilbehør
1 kg ovnbagte kartoffelbåde

Fremgangsmåde
Lad smørret blive gyldent i en sauterpande. Brun de 2 stykker oksemørbrad på alle sider i ca. 4 min. Tilsæt vand og drys med salt og peber. Braiser kødet ved jævn varme og under låg i ca. 15 min. Mål med et stegetermometer kødets centrumstemperatur, den skal være ca. 55°, så er kødet rødt (ca. 58°, så er det rosa). Tag mørbraden op og hold den varm. Si skyen over i en tykbundet gryde og tilsæt fløde og 1 dl af portvinen. Bring saucen i kog. Tag gryden af varmen og pisk saucejævner i. Kog saucen ved svag varme og under omrøring i ca. 1 min. Tilsæt resten af portvinen og smag til.

Bagte rødløg og fyldte svampe
Skær imens en lille bund af løgene, så de kan stå. Vend med smør og drys dem med salt. Stil løgene på en plade med bagepapir - gør plads til svampene i den anden side.

Tag stilkene af svampene. Læg hovederne med bunden opad på bagepladen ved siden af løgene. Bland persille, bacon, hvidløg, rasp, fløde, salt og peber. Fordel blandingen i svampene og bag løg og svampe øverst i ovnen. Løgene skal evt. bage lidt længere tid, for at være godt møre - det afhænger af størrelsen.

Bagetid for løg og svampe
Ca. 20 min. ved 200° - varmluft.

Tip
Du kan brune stilkene fra svampene sammen med kødet og lade dem braisere med - det giver ekstra smag til saucen.